Peter Vandermeersch, De Zonnekeuken
Tofu en tempeh
In de vegetarische keuken zijn er zeer veel eiwitten die we kunnen gebruiken om onze maaltijden op te bouwen tot volwaardige maaltijden. De peulvruchten waartoe ook de soja met zijn afgeleide producten tofu en tempeh behoren, zijn enkele van die mogelijke eiwitten. Hoe beter je dit eiwit leert kennen, hoe beter je het ook op maat leert bereiden.
Tofu, het witte blokje sojakaas met de neutrale en vrij fletse smaak, vraagt om er iets mee te doen. Je leert met de verschillende soorten tofu en tempeh werken en leert ze passend op smaak te brengen. Marineren, bakken, frituren, in de oven, in beleg, … er zijn tal van mogelijkheden om smaak en kleur in je tofu- en tempeh bereidingen te leren brengen. Die vele mogelijkheden bekijk je, samen met het specifieke van het peulvruchteneiwit, uitgebreid in de les.
begeleiding: Peter Vandermeersch (kookschool De Zonnekeuken) i.s.m. Avansa
inschrijving: €40 (ingrediënten inbegrepen)
meebrengen: schort, handdoek, bewaardoosjes
Locatie
leskeuken Applauws Lauwe
Datum